torsdag 18 november 2010

Risigt!

Nu är det bra att passa på att plocka lite ris och mossa till advent, snart kanske allt är snötäckt! Tyvärr är det lite fruset här för det är kallt men man ser i alla fall allt.

Hos mig har det blivit tradition med minigranar i vas, jag tycker det är så fint. Men tänk på att man inte kan dra upp och plocka granar/ris etc hur som helst i skogen. Jag har spanat ut mina ställen redan under höstpromenaderna. I väg/dikeskanterna är det ok att dra upp minigranar mm, de kommer ändå att röjas bort.

Min korg är fylld med enris, minigranar, mossa, lingon och blåbärsris, allt plockat i vägrenen. Jag älskar pynt från naturen men är alltid varsam och försiktig. Vår jord och vår natur är det värdefullaste vi har. Hoppas ni är detsamma!

Varma kramar

Karin

9 kommentarer:

Anja sa...

Precis! Dock är allt fruset hos oss, men jag passar på så fort det blir lite mildare. /Anja

Tess på Tilda och Mamma sa...

Här är det redan ett snötäcke på 30cm, men mannen i huset har lovat att fixa några fler små granar under snön till mig. HA en bra dag.
Kram Therse

Designe sa...

Så fint! Jag brukar oxå försöka ta ris på såna ställen där det ändå ska röjas bort! Hann precis hämta hem lite ris innan snön kom och nu ligger den kvar! Mysigt! :)

Anonym sa...

Ja minigranar är för fint.Förra året spanade jag in en som jag nästan tänkte att jag behövde lösnäsa och peruk för att dra upp...=)Men samvetet satte stop. I år ska jag försöka hitta en som är tillåten...Jättefin korgväska du har./Annica

Nyanser av vitt sa...

Vad fint du skriver idag Karin. Hoppas allt är bra. Sköt om dig
kram Agneta

Mitt hvite hus sa...

Heisan

ja små graner er fint..har noen jeg også..noen ute og noen inne..

herlig bilde du viser... og tiden til advendt går fort nå..

ha en fin kveld.
Klemmer Kerstin

Anonym sa...

Helt underbart...vilken inspiration jag får.

Vi har däremot 1 1/5 dec snö så det blir att tina lite ris ;))
Tjing!
Lena

Vardag och flärd sa...

Gott att höra att du är varsam i naturen och uppmanar oss andra att vara det! Tänkte själv ge mig ut i helgen och skaffa lite ris och mossa inför advent.
Ha det riktigt gott i helgen!
Kram Eva

Anonym sa...

Jag är verkligen så glad att jag får vara med och se vad som händer i din blogg! Du har ett så fint sätt att förmedla i både ord och bild ditt sätt att leva och det du står för.
Å ditt sätt att pynta och göra fint går ju absolut inte av för hackor, det naturliga och fina!

Här är det tyvärr som vanligt ... inget pyntat och snön ligger rätt hård här utanför. MEN ... gissa om jag och kära sambon är lyckliga!!! Här utanför står just nu en byggställning!!! Om sovrummet blir klart till lucia "som utlovat" är väl tveksamt men vem bryr sig. =)

Massor av kramar och trevlig helg-hälsning från Krista