onsdag 1 juni 2011

Svart och grönt...

En plats i det fria

"Vill du ha en lättskött trädgård är många uteplatser något att satsa på. Avskärmning och tak ökar rumskänslan, blommor och träd ger doft och skugga. Och glöm inte belysningen!"

Bild och text från Sköna Hem.

Jag gillar den här uteplatsen. De mörka färgerna kontrasterande mot grönskan och betongen känns rofyllt, harmoniskt och modernt.
Just nu funderar jag mycket på vår nya trädgård. Det är ju nästintill omöjligt att veta hur man kommer att röra sig i den innan man har flyttat in. En uteplats i lä nära huset vill vi ju ha men resten får komma till efterhand. Det blir nog många olika uteplatser hos oss också, det där med lättskött låter ju perfekt. Det är lika svårt att anlägga trädgård som att inreda hus men när det gäller mig känner jag mig lite säkrare på det sista alternativet. Därför är det här med trädgården en spännande utmaning att ta tag i.

Jag kan inte glömma min väninnas ord när hon flyttade till lite större en helg och jag ringde på Söndagen för att kolla om hon behövde hjälp. - Nej, jag är klar. Alla kartonger är uppackade och det är möblerat. Tavlorna spikade jag upp i morse och gardinerna är på plats! Jösses tänkte jag, själv hade jag bott i mitt dåvarande boende ett bra tag utan att ha funnit hur jag ville ha det. Tavlor och annat stod fortfarande lutade mot väggen och möbler flyttades runt och bars in och ut. Vi är alla olika men för min del får det ta sin tid sen är ju inredning det roligaste som finns så varför stressa *ler*.


Den uppmärksamma har kanske redan sett vilken färg vårt nya hus kommer att få, det har skymtat lite i tidigare inlägg. Så här ser det ut nu, det blir ett svart hus. Vi tyckte så mycket om vårt förra uthus som vi målade Falu svart så valet var inte svårt. Det är snyggt mot grönskan och stenläggningen och så är det både lätt att måla och bättra på.

Nu väntar en långhelg för många. Hoppas det här härliga vädret fortsätter och att ni får många sköna lediga dagar.

Varma kramar

Karin

7 kommentarer:

Modern Country sa...

Åååh det må jo bare være en fantastisk herlig følelse å kunne bygge eget hus! En drøm for mange!Det er også min.. Og det ser allerede så personlig og fint ut. Ja det er ikke ofte man ser svart, men fy så tøft det er mot grønt og hvitt. Og som du sier også ganske enkelt å vedlikeholde. Ser frem imot å følge med videre og se hvordan det kommer til å bli inne også.

Håper du nyter solen og sommeren. Tenk at det er sommer nå, hjertet mitt gleder seg, for jeg elsker varme, bading og spise mye is ;) I dag hadde vi herlig skyfri himmel og i ettermiddag har jeg sittet med en fin bok og hygget meg på verandaen. Skjønt..

Ha det så godt Karin :)

Aina

Hanna sa...

så fint hus.
Ha en fin lång helg!
kram
Hanna

Färjtorp sa...

Hej Karin!
Vilket hus ni bygger! Stort och fint. Så roligt att planera trädgård, fast ganska svårt oxå kan jag tro. Det kommer säkerligen att bli kanonfint när allt är klart, jag följer med i utvecklingen :)

Kram Johanna

Snickaregården sa...

Vad fint det blir. Spännande resa att få vara med om att bygga sitt hus.
Kram Maria

polkadotpeticoat sa...

What a beautiful home!

ÅtervinnDen sa...

Hej Karin, vilket vackert hus och Falu-svart jag blir avis.
Vi fick inte måla vårt i den färgen utan måste ha rött, tänk att man inte kan få bestämma det när man bor i skogen. * jävla byggnadsnämnden och deras korkade idéer*
Måste få komma och kika på huset någon dag jag blir nyfiken av bilderna.
må gott kram Iréne

Melissah sa...

I just discovered your lovely blog. I'm just new into blogging this year & have just finished off my own blog on fashion, food, travel & interior design.
http://scrapbook-melissah.blogspot.com/
I had a lot of fun putting it together maybe you would like to check it out if you have a spare minute.
x
Melissah