lördag 8 maj 2010

Printz Bageri...






Bloggerskan själv fotad av Annika Wilhelmsson

I Stallarholmen, mellan Mariefred och Strängnäs har sedan en dryg vecka Printz Bageri öppnat sitt vedeldade stenugnsbageri med en av Sveriges största stenugnar. Här bakas och säljs det ekologiskt bröd som man även kan avnjuta i en den här härliga kafé delen.

Det blir så mycket trevligare och livet så mycket enklare med ett riktigt gott bröd hemma. Ni ser ju hur glad jag är för detta, jag har redan varit här många vändor *skrattar*. Dessutom kommer det att finnas utbildning i bakning här. Jag gillar ju att baka, men det där med surdeg har jag inte fått någon riktig kläm på än så den kursen ser jag fram emot;)

Den 8 maj öppnade de även en egen butik i Eskilstuna på Kungsvägen 8, den får ni inte missa ni som bor där! Vad jag hörde så åkte de flera vändor och fyllde på i hyllorna så populärt blev det *ler*.

Idag blir det mest innemys, här regnar det för fullt. Men vad gör det när man har något riktigt gott att fika på ;)

Ha en fortsatt skön Lördag!

Karin

23 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

jag tackar och bugar för ett toppen tips!
Perfekt för en utflykt!

Stod och tittade på en precis likadan gungstol på loppisen idag..men den var turkos! skulle vara snygg i svart..men den var alldeles för stor för mitt hus..tyvärr :(

Ha en mysig lördagskväll!!

Kramis Sanne

Lauras gård sa...

Vilket jätte mysigt ställe! Bra tips om man är i närheten på sommarytflykt. Jätte fin bild på dig! Kram Stina

Anna-Malin sa...

så mysigt. och vilken FIN bild på dig!
tror jag måste baka matbröd imorrn. vi har dock ingen stenugn...

kram kram

Sussi sa...

Får nog bli en utflykt dit i sommar, det ser jag alldeles tydligt! Tack för tipset, Mannen och jag samlar på mysiga ställen dit vi kan ta en tur med motorcykeln och det här var ju perfekt!
Det där med att gå en kurs i bakning har jag också funderat på...

Kram
Sussi
ps fin bild på dig! ds

Grön Iris sa...

Vilket härligt ställe, ska verkligen tipsa min bror och hans lilla familj om detta. Kan ju vara skönt att ta sig dit någon helg, slippa Stockholm...och gå på bakningskurs. Förövrigt så fick jag häromdagen smaka deras egen gjorda ekologiska smör...med flingsalt strött över. Dom lever och tänker ekologiskt i väldigt mycket.

Gungstolen var ju fräck i gult.
Kul att se dig på en bild!

Må så gott i regnet,
Kram Linda

Dubbelörn sa...

Åhhh vilket höjdartips!!

som jag har längtat efter sådant bröd. Det värsta med flytten har varit saknaden efter riktigt bröd. Har blivit galen på sörmlänningarnas brödvanor. Våra gäster som kommer fr Stockholm har fått köpa med sig bröd :).

Ska absolut ta en tur dit i veckan o ännu gladare blir jag över att de öppnar i E-tuna!

Anonym sa...

Hoppas brödet smakr lika läckert som cafeet är inrett=)Ett måste inom kort!Annica

Karin sa...

Hi, hi... Gissa var vi har varit idag! Jo, eftersom det skulle regna och vara kallt så åkte vi till Stallarholmen för att kika å det nyöppnade bageriet. Kanske ska vi våga bygga en ugn och har kontakt med muraren som byggt Printz' ugn! Ungarna tyckte det var litet långt med 2h i bil för att fika... Gott bröd och en stol på lopis blev det. Synd att inte mattbutiken var öpen, jag hade spetsat in mig på den!!

Trevlig kväll,
Karin

(eddas) sa...

Ja der så det riktig hyggelig ut...og jeg elsker godt brød:)
Takk for slik go kommentar fra deg sist:)
ha en koselig kveld...
eddaKlemmer

Designe sa...

Vilket supermysigt bageri! Är ju bara att säga grattis till e-tuna oxå då! :) Kul att se en bild på dig och ser att du har den där fina jeansjackan som jag suktat efter! :) Ha en fortsatt fin helg! Kram

Marie - Systrarna sa...

Men så snyggt det verkar vara, det där kaféet! Gillar verkligen den gula gungstolen. Men, det är ju som Sanne skriver, lite utrymmeskrävande, att ha gungstol. Hoppas på att det får plats en när vi bygger om vårt kök... ;-)

Lissboden sa...

Hej Karin!
Vad spännande att vi fått en nytt bageri här i Eskilstuna.
Jag ska absolut åka förbi och handla där. Jag gillar att baka med surdeg och brödet blir så gott av det.
Ha en fin söndag!
Kram från Maria

alegni sa...

åh, det ser så mysigt ut! jag kan precis föreställa mig hur gott det doftar där inne. jag förstår att du är glad över att fått något så underbart nära dig.
skön söndag! kram
ingela

Anonym sa...

Hej! Tack för det tipset, låter som ett mysigt ställe! Jag skulle också vilja lära mig göra en surdeg, mina försök har hittills inte lyckats!!
Var till Mariefred i veckan, där var jag in på ett mysigt hembageri som ligger i Marielund,och köpte bröd, jättegott!
Hoppas du har en bra söndag "på vift". Kram från Ulrika

signerat 71 sa...

Hej,
jag är helt ny i bloggvärlden och hittade precis din sida. Så fint du har det! kram J

Mia sa...

Ååååh, så herlig! For det finnes vel ikke noe bedre en nybakt brød. Og så bakt i stenoven og det hele. Nydelig var også omgivelsene. Ja, der skulle jeg gjerne ha tatt en kopp kaffe og noe godt til.

Herlig å se bildet av deg i den skjønne denimjakken også! Jeg har ikke fått brukt min enda, for det har rett og slett vært for kaldt til det foreløpig. Men gjett om jeg gleder meg til å ta den i bruk.

Nyanser av vitt sa...

Ett perfekt utflyktsmål i sommar. Hoppas du haft en fin helg
Kram Agneta

Gugis Pärlor sa...

Vilket härligt bageri! Önskar att nåt liknande även skulle finnas här i våra nejder. Vad spännande det låter att lära sig baka surdeg. Jag har aldrig ens prövat, bakar sällan matbröd. Krukorna blir ju jättefina!

Kram Gugi

Camilla Alvén sa...

Vad mysigt det ser ut där och vilken fin bild av dig! Vi har också ett surdegsbageri i Lund som är mycket populärt, kön brukar ringla sig ut på gatan.
Ha det bra
Kram

"M" sa...

Oj, det ser trevligt ut....mmm gott nybakat bröd med en kopp the....mums....

House number 15 sa...

Vilket mysigt bageri! Där måste jag stanna till när jag åker Stockholm. Gungstolen var ju hur läcker som helst i gult, jag som har en...hmm..

Ha det gott/C

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt att kunna på tag på nybakt så nära. Har inte heller fixat det där med surdeg än. har dock en kollega som jag tror att jag ska gå kurs hos:)

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anjas Hill sa...

Å jäklar vad jag blev hungrig!
Brödet ser superläckert ut!
Kan du inte ta lite ledigt och komma hem till mig och baka bara en ynka dag;)))))?!
Och själv är du vacker som en vacker dag!/Anja