måndag 12 maj 2008

Orangeriet...

Vi hade ett gammalt garage på vår tomt som vi aldrig använde annat än till förvaring av en massa skrot. Vad vi däremot saknade var någonstans att sitta under tak, när vi hade fest eller vänner hos oss. Vädret är ju inte alltid det bästa.
Då kom min man på att vi kunde utnyttja några gamla fönster vi hade och sätta dom i väggarna, och så kom vårt sk orangeri till. Här har vi ett långt fast bord och två gamla bänkar, perfekt att sitta många vid. Det är inte varmbonat så några medelhavsväxter förvarar vi inte här, men vi kallar det för orangeriet ändå. Det lilla huset som syns är våran gäststuga. Där klättrar en underbar New Dawn ros på gaveln.

Ha det så bra nu allesammans i vårsolen!

kramar

Karin

13 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Perfekt att ha sommarkalas i! Är på gång med nåt här också men vi är inte riktigt överens om formen ;).

LantlivsAnette sa...

Vilken toppen ide..nu har ni ju som en sommar paviljong !!
Kram Anette

Tidsmästarinnan sa...

vad härligt det ser ut! Mycket bättre att ha ett vackert sommarrum, istället för ett ställe där det får plats bråte - då hamnar det bråte där, liksom... :-)

Kram och ha en fin dag idag!

Kristin sa...

MEN KARIN!!! Gissa om jag blir avundsjuk!!!! Jag som också längtar efter ett ställe att sitta och njuta i när vädret inte är det bästa. Vi har också en massa gamla fönster stående i bodar här, men inget befintligt hus som vi kan göra om. Och eftersom vi bygger ut huset så kan du tänka dig hur prioriterat det är att bygga ett glashus till mig... typ inte alls! :-)

Vet du vad, jag tog mig en titt bakom stallet igår där vår enda hägg växer, och den blommade!!! Du hade rätt. Men annars är det ju så att vi bor på småländska höglandet och vi har inte alls så sydländskt klimat, även om det är långt söderut i Sverige. Därför tror jag ni runt mälartrakten är otroligt långt före oss i den gröna utvecklingen...

Du får gärna visa mer bilder från orangeriet, så jag får lite inspiration att samla på mig inför vårt bygge (som än så länge bara är drömmar i mitt huvud då alltså).

Kram!

/Kristin

Millas Mirakel sa...

Åh, vad mysigt det ser ut !! En kanonidé att sätta in fönster, smart man du har ! :)

Vi har inte heller tak hos oss för det passar inte på vår terrass men tack och lov har vi en terrassmarkis som är ute för jämnan över sittgruppen på sommaren. Det går inte att vara där ute annars, solen gassar hela dagen.

kram Camilla

Mitt Egnahem sa...

Supersnyggt! Och vilken härlig miljö. Skulle precis gå in och skriva en kommentar om ditt förra inlägg, och säga vad underbart speciellt ert "entrétorn" är, och så har du gjort ett till inlägg om ngt lika fint! Vill gärna se mer bilder från orangeriet. Hur ser det ut utifrån!??? Nyfiken i en strut/ Värmländska Mitt Egnahem

Marie sa...

Vilken bra idé, så fint det blev!

Kram Marie

hemtrevnad marie sa...

Så härligt att ha ett orangeri!!!
Precis vad man behöver i vårt land ...man vet aldrig när man behöver sitta inomhus fst ändå ute...kanske midommarafton..vad tror du?!Hihi!!
Kramis

Lilla Trollbacken sa...

Vilken fiffig lösning. Ett orangeri står högt på min önskelista!
Kram
Gabrielle

husochrum sa...

Hej, första gången jag är här på besök. Fick tips från dubbelörnen. Väldigt mysig blogg du har och vilket fantastiskt hus!!
Jag ska ev. till Mariefred på en weekend med min man. Då får vi se om jag kan "lura" med honom in i din butik, för den vill jag inte missa.

Ha det gott

Annica

Hannis sa...

Så skrev jag en lång kommentar och allt försvann!
Gaa, i bland blir man ju galen på tekniken!

Så mysigt med ett orangeri!
Härligt att sitta där när sommarregnet faller!

Kram Hannis

Vita ljuva tankar sa...

Så smart! Vem skulle inte vilja ha ett orangeri?!

Kram

Linneagården sa...

Men vad fiffig idé & det ser jättehärligt ut med så många fönster.

Hoppas du får en trevlig kväll /madelene