måndag 8 mars 2010

Gästtoalett...


Eftersom jag är inne på badrum/toalett tänkte jag visa er vår lilla gästtoalett på bottenvåningen idag. Den är verkligen pytteliten, inte ens handfat får plats här utan händerna får man tvätta i tvättstugan. Det finns nästan inget dagsljus här, den ligger i vår groventré men men jag har försökt ta två bilder i alla fall.

Golvet är svart/vit rutigt, samma som i tvättstugan. Den har sett ut så här i säkert tolv år nu, men jag har länge funderat på någon förändring. Så fick jag plötsligt inspiration av min egen tavelvägg på verandan. Jag hade några runda broderade tavlor med liknande svart/vita motiv. De fick hamna i collage på den enfärgade väggen. Här tänker jag fylla på undan för undan när jag hittar något som jag tycker passar. Ni kan redan se på mina två bilder att det tillkommit två små runda speglar, de hittade jag när jag rensade lite i skåpen *ler*.Den fina hyllan har en snickare gjort. I korgarna ovanpå förvarar vi olika rengöringsmedel som inte barnen ska komma åt. Tänk vad det är bra att man samlar på dig lite, nu känns genast den lilla toaletten så mycket finare igen ;)

Ha en riktigt härlig start på den här marsveckan. Nu hoppas vi på mer tö och dripp, dropp!

Varma hälsningar

Karin

Today I show our little gest toilet. I was inspired of my own picturewall at our veranda and made this one here. You can see that I already filled in with two small mirrors, and I intend to put up more things when I find them. Now it feels much nicer here once again.

19 kommentarer:

Huset utanför stan sa...

Ni verkar ha en lika liten gästtoalett som vi har. Vi har ett litet handfat som gör att de flesta får sitta lite på sniskan på toa... Dessutom är det riktigt tråkigt och vi är i valet och kvalet om vi ska bygga om eller fräscha till. Fick inspiration av ditt inlägg att måla och få upp lite fina tavlor. På så vis skjuter vi ju upp beslutet och det blir lite trevligare för våra gäster!

Tack för en mycket inspirerande blogg! Kram

alegni sa...

vad snyggt det är med svartvitt! mamma hade två eller tre (demensen gör sig påmind, så jag är inte säker på antalet) likande tavlor i hennes och pappas sovrumt i mitt barndomshem. undrar om tavlorna hänger kvar där än. pappa bor kvar i huset, men jag har nog inte gått in i sovrummet på år och dagar.
vad spännande med reportaget, men jag undrar inte alls över att de ville göra ett från ert vackra hem!
sol och plusgrader också hos oss idag - underbart!
varm kram
ingela

milla-andante sa...

Nu har jag besökt både din gästtoalett och ditt UNDERBARA badrum!!!! Vilket härligt hem du har Karin!! I varenda rum känns det så mysigt! Och du skriver så ödmjukt om er inredning...!
Jag tar ett bad innan jag går!:)
Kram

Lea sa...

Hej hopp!
Det är så himla snyggt med svart-vitt rutigt golv. Vårt badrum som ska räcka till 4 personer är 1,27 x 2,30 fy fasen vad jag längtar efter vår utbyggnad som finns färdig på ritning men det var ju den lilla detaljen som att gruva för kostnaden som kommer med det nya utrymmet.
Hoppas att ni också har härliga vårvinter ljumma vindar!
Allt gott till er!
/Lea

NataljaOblonskaja sa...

Är på gång att fixa i vår lilla toa så lite inspiration satt verkigen inte i vägen. Har funderat på svart/vit rutigt golv, vem har inte gjort det förresten. Verkar som om det går hem hos alla.
Men kan som vanligt inte bestämma mig så tiden bara går och går.......
Du är så bra på att hålla dig till ett tema, svarta ramar med broderade tavlor i ja......svart/vit.
Ska försöka anstränga mig och få den berömda baken ur ... någon gång.
Camilla

Anonym sa...

Hos dig är det fint att vara gäst=)Jättesöt liten toalett,och golvet gör ju susen. Ha en härlig dripp,dropp vecka!Annica

Elle sa...

Vilken fin gästtoa! Tavlorna känner jag igen, såna hade min mormor! Som du beskriver din toa får man nog nästan "backa" in i den *ler* med för "ändamålet" är den nog bra nog, tycker jag.
Om man kan kalla en toa mysig, så vill jag nog göra det!

Ha en skön vecka!
Kram Elle

Linda i Lönnbacka sa...

Jättefin gästtoa, gillade verkligen tavlorna!

Kram kram

fröken knopp sa...

Så fint Karin!!

Varmaste kramarna Elin

Viola sa...

Vilken rara gästtoa i vitt och svart, gillar verklige din tavelvägg, hoppas du njutit utav det vackra vårvädret, själv bor en dunderförkylnig i min kropp...:( kram

Susanne sa...

Härlig lite toa..va é det man säger "Här kan man sitta i egna tankar,,tills nån annan på dörren bankar" Kram

seasons of my house sa...

Funny, my mother had that kind of painting, embroidered, with such a black list. Will probably still be somewhere. Nice idea for the toilet. My toilet on the upper floor has the same floor..black and white. And the room big enough to do what you have to do isn't it *smile* *smile*
Thanks for showing it, You know I always love to stop by.
Love, Karin

Inspiration i vitt sa...

Du har det så fint Karin, så kul att få se ditt badrum och den lilla toan. Vi är ju precis klara med vårt stora projekt badrum och då är det kul att vara där inne när man har fint.Så mycket fina saker du har och i dina bad och tvättutrymmen skulle jag trivas mycket.
Kram på dig/Ingela.

Vintage House sa...

härligt gästtoa:) blev speciellt förtjust i hyllan:)
kram
sandra

Lauras gård sa...

Vilken mysig liten minitoa. Inget för stora rumpor med andra ord *fniss*. Vi har också en liten, men inte fullt så liten, under trappan till övervåningen. Det är ju så i gamla hus som inte hade WC från början. Då får man ta en gammal skrubb eller så och sätta in en toalett. Tänk om man inte hade toa inne och fick springa ut på dass i snöstorm och mörker. Nej, då hade det blivit potta för mig, mörkrädd som man är *fniss*. Kram Stina

Lissboden sa...

Vilken jättevacker gästtoalett du har Karin och ert badrum är också så vackert. Du har så god smak och färgsätter så stilrent och snyggt.
Ha en härlig vecka med takdropp och snösmältning!
Kram/Maria

Helt Enkelt sa...

tuuuuuuusen tack...

(ja, det är tur att du inte är här så du kan syna mina kuddar i sömmarna, du som är proffs...*ler*)

du har ett fantastiskt fint hem karin, verkligen....till och med på gästtoan är det vackert...

stor kram!!

Anonym sa...

Lyckliga ni som har en gästoalett, även om denär liten:)
Vi har ingen, så alla måste använda badrummet..det är så svårt att få inklämd sånt i gamla hus, eftersom det inte funnits tidigare.

Barn & Inredning sa...

Det var riktigt mysigt liten gäst toalett...
Svart toasitts har jag också inhandlat till vår toalett...det blev läckert!!

Kramar Malin