onsdag 17 mars 2010

Knappigt!

Hej på er alla! Tusen tack för era positiva och rara hälsningar om vårt vardagsrum. Tänk att man kan gå och fixa här i sin ensamhet och ändå få så mycket feedback. Jag är verkligen jätteglad över min lilla blogg och er, kära bloggvänner *ler*.

Nu har det mesta stannat av här, vi har dragit på oss en rejäl förkylning. Min lilla kille och jag har roat oss med lite lugnare pyssel. Vi har sorterat knappar i en låda från ett tryckeri. Den är helt perfekt, jag får jättebra översikt över dem och hittar lätt den knapp jag vill ha.

Lådan hittade jag för 20 kronor på loppis, vilket verkligen var ett fynd. Hos en glasmästare beställde jag en skiva av plexiglas som ligger ovanpå som skydd. Den visade sig gå på över 300 kronor, typiskt mig det blir alltid så. Fast jag måste säga att den är värd sina kronor, nu ligger knapparna där så fint utan att bli dammiga ;)

Ha nu en fortsatt skön vecka!

Många kramar
Karin

30 kommentarer:

Karin sa...

Aahh, I could use a big wooden one for a little project I'm worling on *smile*
Nice and tidy this way. Love the way you "grabbed" it on camera!

Love, Karin

Unknown sa...

Ja, har man inget att göra skaffar man sig det:) Men himla fint blev det.
Krya på er.
Camilla

Elle sa...

Nä, vilket "knäppt" inlägg du har gjort!! *blink*
Blev verkligen fint, fotot också! Vilka fynd du gör!
Krya på er!
Kram Elle

Hus nr.14 sa...

Söta knappar verkligen ett fynd... och skivan var nog värd sina pengar!
Kram på dig!
Marielle

timelesshome annika sa...

Jag som älskar fina knappar.
När jag bodde på Lexington i New york var jag granne med en av världens häftigaste knapp affärer.
Gillar att du köpt till en glas skiva.
Ha det gott Annika

Anonym sa...

Hejsan!
Jag älskar också knappar och köper alltid när jag hittar fina och annorlunda knappar på loppis! Vad jag gör med dom? Ingenting... å de ligger inte i någon fin låda som din! =)

Hoppas er förkylning försvinner lika fort som vår snö töar bort. Nu ser man ju t o m lite gräsmatta om än mycket geggig och våt.

Vi har varit i fjällen några dagar och åkt skoter, fiskat och haft trevligt med goda vänner.

Nu är det dags för middag för snart kommer en snickare hit för att kolla hur en utbyggnad alternativt höjning av vårt vindstak för en övervåning kan bli.
Egentligen tror jag att kära sambon tagit hit snickaren enbart för att jag då TVINGADES röja på vinden för att han ens ska kunna komma upp där!! =)

Ha det så jättebra! Kram Krista

Willewira sa...

Vilken bra lösning!! Och vad härligt att se att det är fler som gillar knappar.

Jag jobbade i en sybehörsaffär för, oj!, snart 20 år sedan och samlade på mig en hel massa knappar... Kanske skulle göra som du så man ser underverken. :)

Kramar
Willewira

basiclabelSweden sa...

Ugh vilken tur endast 20 kr. det är inget! Men du kanske vet du var jar måste läta efter horn, billigt hahahah... du är så duktigt på det!

Älska den vackra bild :)

Kram bellavien

Call design sa...

Vilken toppenidé!

Hannis sa...

Det ser underbart ut i ditt vardagsrum!
Värme känner jag=))

Fnissar lite åt ditt plexiglas...
Varför blir det så?
Jag skulle ju fixa en lampa jag köpt för en hundring men reparationskostnaden blev så dyr att jag struntade i det till slut.
Men det var en bra tanke*skrattar*

Kram Hannis

Susanne sa...

Hej..Vilken härlig samling! usch har ni oxå fått denna hemska förkylning..Jag är inne på min 4 de vecka och den vill inte släppa taget..ja du har en jätte fin blogg..och jag vet jag har varit lite dålig på sista tiden att skriva men jag kikar in varje dag du skrivit..Men ibland vet man inte riktigt vad man skall skriva..Men jag njuter varje gång av dina inlägg..Kram och krya på er..Susanne i fare

Tulipa sa...

Hej Karin!

Kom du över lådan så billigt?! Vilket fynd! Jag betalde 150 kr för två... Glas är alltid dyrt, men som du skriver, det kan det vara värt!!
Jag älskar alltid bilderna från ert vardagsrum! Det faller mig verkligen i smaken...Alla detaljer, kuddarna, din vackra stil...ja allt..*ler*...

Krya på er nu!!!

Kraam Mariette

fröken knopp sa...

UNderbart Karin!!!

Varma Kramar Elin

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Kikade på inlägget nedan och ditt vardagsrum är ju helt ljuvligt vackert. Underbara färger och vackra detaljer...
Ååh så fint!!

Härlig knappsamling du har!

Ha en mysig kväll!
Kram kram

Noamaja sa...

Du har ett helt ljuvligt hem och en härlig blogg!

Tack för titten!
A

Claudia Leertouwer sa...

I'm jealous of your large collection in the beautiful box. Regards, Claudia

Vintage House sa...

så fint det blev:)
min knappar finns förtillfället i glasburkar men gillade din idé...
kram och en myskväll till dig
sandra

Vit som snö sa...

Fiffig förvaring! Jag har ett par såna "lådor" som bara står...nu fick jag lite idéer här:)
Kram Cilla

Anonym sa...

Sortera kanppar...skulle kanske funka som meditation?Alltså jag har inte tålamod,önskar så ibland att jag hade.Då skulle jag också ha det så fint i lådorna=)Härlig samling!Annica

Anonym sa...

du för mina tankar till dokumentären om chanel-modehuset... i deras garderob med bara knappar! gud vad mycket fin knappar!!!

Man behöver ju itne ens använda dem. De är bara fina!
Kram pernilla

Rosor och Spetsar sa...

Vilket fynd med pryllådan till knapparna. Kikade in på dina kuddar, jättemysiga, lite nostalgitripp då jag känner igen flera av motiven från när jag var liten.
Ha en fin vecka
Kram
Annelie

På landet vid havet sa...

Hej!
Ny blogg för mig. Underbart hem du har och vilka fina kuddar du gör!

Lägger till dig i min blogglista.
Trevlig kväll!
Kram Mia

MODERN COUNTRY sa...

Hei Karin vennen!

Håper din dag var TOPP!!
Er det ikke herlig nå som det straks er vår? Superskjønt!! Jeg satt i går ettermiddag og kikket på skjærene (skatan) som plukket greiner for og bygge rede. Og kattene lusket og ertet dem etter tur, ler :) Snart ligger de der og ruger. Jeg fikk også øye på noen grønne knopper på syrintreet vårt, det er iallefall et sikkert vårtegn.

Ja jeg som mange andre har sittet og gispet av dine ferdigheter. Du har blitt sjenket en unik gave til og innrede personlig og vakkert!! Håper du er klar over det! Jeg elsker de dramatiske effektene du får til. Heftig med svart og retro mønster sammen med nostalgiske detaljer. Sofaen er jo så herlig og sitte i, dyp også. Sovner av og til der i helgen under et teppe :) Herlig.. Det ser så varmt og godt ut hos deg, og det stråler sånn ro ut av bildene. (ja, og luksus!)

Vakre funn, gamle knapper er sjeldne og finne. Spesiellt de som er trukket med Lintøy. Har du selv prøvd det? Ja mener, og trekke om knapper?

Varm klem til deg Karin, håper du har det godt.

Aina

Färjtorp sa...

Vilken härlig knappsamling!!! Och vilket pyssel att få dit alla knapparna =)

ha det fint
kram johanna

Monica, blogg Betongkrukan sa...

Hej,
vad härligt många knappar du har och en jättebra idé att använda "kastlådan" - den är ju perfekt! Ja ett billigt fynd kan bli dyrt det också, **fniss** känner igen mig! Men du har fått den perfekta knapplådan! Jag har en som jag gör något helt annat av ... skall visa snart..
Ha det gott och krya på er!
Hälsningar Monica

PS. Fattar inte att jag tidigare missat din blogg!?

Penseldraget sa...

hej
vilken toppen ide =) jag har ett kast står i källaren , kanske ska ta upp de synd man inte får rum med penslar i den =)
kram pia

Designe sa...

Jättefint! Jag har oxå en sån låda som jag fått från ett tryckeri och har inte kunnat bestämma vad jag ska ha den till än!..har inte så mkt knappar :) Du låter precis som mig..man skaffar nåt billigt fynd och så ska man piffa till det och så blir det dyrt helt plötsligt!:) Ha en bra dag! Kram :)

Camilla Alvén sa...

Vad härligt med alla knappar. Ibland fungerar sorterande som någon sorts antistressterapi, själv brukar jag sätta mig och sortera frimärken med barnen men hade nog hellre sorterat knappar ändå...
Ha det bra
Kram

Karin Lindström sa...

Hej Krista!

Jag har nästan saknat dig *ler*. Vad härligt med er fjälltripp, även om jag måste medge att jag inte direkt har någon längtan till fjälls just nu ;)

Hu gick det med snickaren? Det där låter ju väldigt spännande och roligt. Kanske bra att han tar tag i övervåningen, då måste man ju få lite fart på sig;) Jag har lyckats samla på mig ännu mer nu under vintern, hur gick det till, skulle ju rensa här *fnissar*. Nu när det blir lite varmare så kanske man har lust att hålla på lite i uthusen, det har ju varit så kallt så länge.

Ha det bra nu min vän!
Kramar
Karin

alegni sa...

vilken fin knappsamling du har och en perfekt förvaringslåda till på köpet!
bra saker måste få kosta lite, så gräm dig inte över summan ;)
kram
ingela