måndag 29 september 2008

Äppelplockning...






Mellan helgens kalasande hann vi vara ute och plocka äpplen. Våra äppelträd har verkligen dignat med äpplen i år. Vi har flera sorter som står sig jättebra ända fram till jul. Jag vet inte vad det här äpplet heter, men kanske Katja. Gott är det i alla fall.
Nu ligger de förvarade tryggt i källaren och väntar på att vi ska ta fram dem och njuta.
Ha nu en riktigt bra start på denna härliga höstvecka!
Många kramar
Karin
"An apple a day keeps the doctor away"

19 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vi har också flera äppelträd, Gravenstein är den absoluta favoriten.

Finns flera andra gamla träd men som vi tyvärr inte vet namnet på.

Kram

Hannis sa...

Mmm,Äpplen är aldrig fel!
Framför allt kan man göra mycket med dom=))
Hoppas på att du kommer att bjuda på något bra äpelrecept*Blink,Bink*

Ha en mysig vecka//Kram Hannis

Färjtorp sa...

Det ser jättemysigt ut med stegen och äppelträdet!!! Nästan full korg ju, inte dumt.
Vi har ett litet träd som dock ändå ger äpplen men jag bara väntar till det får växa till sig ordentligt!

Vilken superfin hörna du visar här nedan, vilken utsikt, den är guld värd!

Ha nu en skön fortsatt måndag.
Kramar från Johanna

Johanna sa...

Hej,

Jag blir smått avundsjuk när jag ser dina äppelträd. Själv var jag på coop i går och plockade äpplen:)

Hälsningar Johanna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har roat mig med att plocka äpplen också... Men från marken!
Vi har inte hunnit med att plocka, och så började det ju att blåsa, så det blev ett gympa-pass i trädgården...upp och ner, upp och ner
Kram
marie

Hem och Lycka sa...

Myyysigt! Och så gott med äpplen, blir många goda äpplekakor och mos kanske utav dessa? kram!

Lilla huset på prärien sa...

Vilken lyckans ost du är Karin som har så mycket härliga äpplen i trädgården. Jag skulle faktiskt också vilja ha ett träd... men det tar ju såååå lång tid innan de växer till sig :(

Kram Jenny

Sea Angels sa...

Hello Karin it looks like you have enough apples to keep away doctors till 2010, how scrummy. Thankyou for your lovely words, you brought a smile to my tired face this evening, thankyou xxx
Hugs Lynn xx

timelesshome annika sa...

Det ser helt underbart ut. Jag hoppas du njuter fullt ut av att få egentid. Imorgon slutar jag sent vi kan vell höras.
Kram Annika

i et lite rødt hus sa...

Hei, du er jammen rask med nye innlegg, jeg henger ikke helt med:) Så vakker den australiensiske violen var, slike har jeg aldri sett, men skal jammen holde øynene åpne etter en slik. Er jo ofte over i Sverige, så jeg håper jeg finner det der. Så herlig med epler. Vi har også masse epler i hagen, så jeg lager eplemos til morgengrøten.
Ha en fin dag:)
KLem

Viola sa...

VILKA VACKRA ÄPPLEBILDER, HÄRLIGT MED EGEN SKÖRD, VÅRA VILDA GÄSTER HAR GENOM ÅRET ÄTIT UPP 4 ST ÄPPLETRÄD, NU HAR JAG GETT UPP, MEN DOM LÅTER OSS BEHÅLLA PÄRON, KÖRSBÄR OC PLOMMON, DET FÅR VI TACKA FÖR, HA EN BRA VECKA, KRAM VIOLAN

Mjuka sa...

Mysiga äpplebilder Karin!!SÅ mycket härligt du kan göra med dem
kramar M

hemtrevnad marie sa...

Så härligt med äpplen, tyvärr har vi inga kvar i denna gamla trädgård....här var för länge sedan en stooor fruktträdgård...men den har väl kapats ned under årens lopp....hittade till vår glädje två aplar vid vår gamla tvättstuga en bit bort i allen...härligt även om det inte var mycket frukt...den hade väl älgen tryckt i sig!
Vilken fantastisk utsikt ni har över sjön!!!
Ha en härlig höstvecka!!
kraaam

Karin sa...

Hej Karin! Så trevligt att du kikade in hos mig. "Upptäckte" din blogg hos Poppins men hann aldrig med att kommentera just då, eftersom något annat kom emellan. Du bjuder verkligen på härlig lantlig inspiration här! :)

Den australiensiska violen är en av mina favoriter också. Så näpen och söt! Det verkar vara ett fruktår i år, även våra äppleträd dignar av frukt. Känner inte till sorten på bilderna men den ser väldigt fin ut!

Ha en bra vecka!
Kram Karin

Lusthuset sa...

Härligt med äppelplockning. Vi har flera fulla lådor i garaget och det doftar gudomligt. Jag skall bara hitta på något att använda dem till, man kan ju inte äta hur många äppelkakor som helst. Äppelmarmelad står på "att göra listan". Vackra som konstverk är de också. ha en skön höst vecka! Kram!!

Marja Kristiina sa...

Nämen du... Vad trevligt att 'träffas'! Tack så himla mycket för att du kikade in hos mig och lämnade en sådan söt kommentar.

Dina äppelträd är läckra! Vi har bara ett som gav cirka tre äpplen detta år :-/

Ha det så bra och vi ska ses!

Angel.Pearls sa...

Tack Karin för ditt tips om layouten! Jag håller på och "filar" på ett inlägg med det du lärt mej -Blomster, som jag antagligen kommer att lägga upp senare i veckan. Härlig äppelskörd! Vi handlar våra äpplen i butiken, och jag köper bara Svenska! Fortsatt trevlig vecka //Pärlbloggaren AngelPearls Eva

Lusthuset sa...

Hej! Såg du att jag "härmade" ditt vackra nyponhjärta för jag tyckte det bara var så fint. Hoppas att du tar det som en komplimang. Jag skall se om jag kan få till marmeladreceptet. Det med Köksbloggen var bara en ide, jag vet inte om det är smart att ha två bloggar? Ha det bra och hoppas att nattfrosten dröjer lite även om jag samlat ihop mina "juveler" (läs: pelargoner) i växthuset. Kram!!

MODERN COUNTRY sa...

Hei gode Karin!

Men har du også høstet epler, det er så herlig! Fine epler og fine bilder fra en koselig helg! Sånne helger skulle vi hatt hver uke ikke sant? Vi har også kost oss og i dag har jeg kokt epler for 3 gang sammen med mitt tantebarn. Jeg hadde visstnok glemt hvor energirike barn er :)) I kveld har jeg lyst til å brodere, jobber med en sak til deg.

Håper dagen din var god, ha en riktig fin kveld!
Klemmer
Aina